Een prima vraag; “wat is fulfilment”. Fulfilment is een traject binnen een bedrijfsproces dat volledig uit handen wordt gegeven aan een derde partij. Zo kun je denken aan fulfilment voor de IT-sector, fulfilment binnen de transport branch, maar er zijn ook fulfilment opties voor salaris en accountancy diensten.

Echter, vandaag gaan we het wat specifieker hebben over de fulfilment processen voor de webshop branch. De webshop industrie heeft het afgelopen decennia in Nederland flinke vormen aangenomen, en bedrijven schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Ook is het een komen en gaan van bedrijven en bedrijfjes, echter, succesvolle webshops weten vaak snel door te groeien en uit hun jasje te knappen. Dit is nu precies waar webshop fulfilment faciliteit een uitkomst kan bieden.

“Als een webshop zaken in-house regelt, zul je versteld staan van de kosten van goed magazijnbeheer, de verpakkings- en verzendingsafdeling en de chaos die daar vaak bij komt kijken.”

De diensten geleverd binnen webshop fulfilment bestaan over het algemeen uit voorraadbeheer, orderverwerking, frankering, verzending, klantenservice en retourenverwerking. Dit kan door een webshop zelf gedaan worden, echter, het uitbesteden van deze bedrijfsprocessen leveren enorme tijd- en geldbesparingen op voor een gemiddelde webshop.

Als een webshop zaken in-house regelt, zul je versteld staan van de kosten van goed magazijnbeheer, de verpakkings- en verzendingsafdeling en de chaos die daar vaak bij komt kijken.

Voorraadbeheer

Binnen webshop fulfilment is het beheren van de voorraad een cruciaal onderdeel van het gehele magazijn proces. In principe houdt de webshop zelf geen magazijn meer, maar worden alle goederen geleverd direct aan het magazijn van de fulfilmentpartner. Deze zorgt er dan voor dat alle goederen een geautomatiseerd plekje krijgen in het magazijn.

Orderverwerking

Als de fulfilment dienst het magazijn beheert, dan kunnen zij ook direct de orderverwerking laten plaatsvinden. De webshop fulfilment provider doet het orderpikken, maakt de labels en verzorgt dat alle pakketten goed worden ingepakt en klaar staan om het magazijn te verlaten.

Verzendingen

Na de inpak van alle goederen worden ze klaar gemaakt voor verzending, en komen ze in rolcontainers terecht. De webshop fulfilment dienst verzocht de aanlevering van alle pakketten, en zorgt dat deze ook getraceerd worden tijdens het vervoer naar de consument. Als een zending eenmaal de eindbestemming bereikt heeft, wordt de webshop op de hoogste gesteld dat de order met goed gevolg is afgehandeld.

Mocht een pakket om de een of andere reden toch retour worden gezonden, dan zorgt de webshop fulfilment service provider ook voor de retourzendingen. Zodat ook deze netjes worden afgehandeld en de klant schadeloos kan worden gesteld.

Frankering

Als additionele dienst leveren fulfilment providers ook frankeer diensten voor webshops die zelf de inpak willen doen, maar graag een meer geautomatiseerd proces van het frankeren willen opnemen.

Koeriersdiensten

Een goede webshop fulfilment partij heeft in het meest ideale geval ook eigen koeriersdienst om zo snel op de behoefte van hoge mate van service in te kunnen springen.

Het is een verademing voor elke webshop om bepaalde zaken aan een derde partij uit te besteden, en zo tijd vrij te krijgen voor effectieve inkoop, geoptimaliseerde verkoop en daadkrachtige marketing.

Neem vandaag nog contact op met webshop fulfilment service provider Send-Solution.

Bel of email ons voor een afspraak:
info@send-solution.com
040 240 50 58