Veel webshops beginnen bij het ontwikkelen van hun ideeën rond de keukentafel, dit is soms zelfs waar het bedrijf zijn oorsprong zal hebben. Het schuurtje of een lege slaapkamer dienstdoende als magazijn voor alle goederen en producten.

Echter al snel blijkt dat het niet de ideale situatie is, en dat de webshop een degelijke bedrijfsruimte nodig heeft om zowel het bedrijf, het personeel en alle producten te huisvesten. Het zoeken naar een geschikte bedrijfsruimte is dan een feit.

Hoe groot moet het pand zijn? Zijn we dan wel klaar voor de toekomst? Hoeveel personeel en werkplekken zullen we nodig hebben in de komende 12 maanden. Allemaal vragen die opkomen bij het nadenken over een geschikte bedrijfsruimte voor een webshop.

Wellicht, nog belangrijker om je af te vragen, is hoe gaan we verzendingen regelen, waar is het dichtstbijzijnde inleverpunt voor PostNL, of een PostNL Business Point. Hoe goed zijn we te bereiken als PostNL pakketten ophaalt op onze nieuwe bedrijfslocatie? Voldoende dus om over na te denken.

Voorwaarden van een goede bedrijfsruimte voor webshops

Een webshop kent net als een normaal bedrijf vele afdelingen, het management, het marketingteam, de verkopers, het klantenservice, het web development team, de administratie, de personeelsafdeling, en natuurlijk de afdeling inpak en verzendingen.

Je zult er versteld van staan dat er heel veel webshops zijn die dit maar met een mannetje of 2-3 runnen, en deze personen dus allemaal dubbele functies hebben.

Een goede bedrijfsruimte voor een webshop heeft voldoende ruimte voor alle personeel, met een goede technische infrastructuur, en voldoende magazijnruimte om de groei die gepland staat mee te kunnen maken. Verder zou het handig zijn als je dicht aan een autoweg gevestigd bent, en het liefst zeer dicht bij een PostNL inleverpunt.

Het magazijn is het kloppende hart van de onderneming daar hier alle goederen binnenkomen, een plekje krijgen waar ze gemakkelijk terug te vinden zijn, de orders worden gepikt, de inpak wordt verricht, en de bestellingen in rolcontainers worden klaargezet voor verzendingen.

Het magazijn kan een hectisch gebeuren zijn, zeker als er ook rekening gehouden moet worden met de nodige retourzendingen en andere bijkomstigheden.

De oplossing – inpandig bij PostNL

Wat nu als er een mogelijkheid zou zijn om inpandig bij een PostNL Business Point de webshop bedrijfsruimte te kunnen huren. Zouden die mogelijkheden er echt zijn?

Jawel, Send-Solution in Eindhoven biedt die mogelijkheid daar hun bedrijfslocatie in een PostNL Business Point ligt, en zij de mogelijkheid bieden voor webshops om zich te vestigen op hun locatie, waardoor allerlei diensten gedeeld kunnen worden.

PostNL Business Point

Dat betekent dus dat al het personeel en het magazijn in een PostNL Business Point gelegen is zodat er een ideale goederenstroom kan ontstaan voor de webshop. Een ruim magazijn, fijne kantoorruimten, een uitstekende digitale infrastructuur die de pakketverzendingen aan klanten kan ondersteunen.

Send-Solution in Eindhoven biedt die mogelijkheid daar hun bedrijfslocatie in een PostNL Business Point ligt, en zij de mogelijkheid bieden voor webshops om zich te vestigen op hun locatie, waardoor allerlei diensten gedeeld kunnen worden

Daar meerdere webshops onder één dak huisvesten kunnen diverse diensten gedeeld worden. Tevens heeft Send-Solution een scala aan diensten die webshops ondersteunen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in webshop fulfilment. Het webshop fulfilment proces is het gehele proces dat komt nadat een bestelling van een klant is binnen gekomen. Dit proces levert veel webshops nogal wat hoofdbrekens op. Bij Send-Solution werken specialisten die dit traject al jaren voor meer dan 50 webshops verzorgen dat houdt in dat zelfs het magazijn, de inpak maar ook alle retourzendingen door hen verzorgd worden.

Webshop scalability

Het opschalen van een webshop is van belang, en het hebben van een flexibel webshop fulfilment plan en partner kan van cruciaal belang zijn bij het succes van een webshop. Om dan ook nog met je webshop een bedrijfsruimte te huren inpandig met Send-Solution en PostNL is een win-win situatie voor iedereen.