Tja, daar zit je dan met een mega idee, om zelfstandig een webshop te beginnen. In het oerwoud dat het internet heet zijn er al duizenden webshops, en hoe zou die nieuwe webwinkel van jou daar een beetje op kunnen vallen, en ook nog succesvol kostendekkend en het liefst met winst kunnen draaien.

Domeinnaam

Het begint allemaal met een goede krachtige naam die precies omschrijft waar jij en je bedrijf voor staan. Er zijn verschillende aanbieders die .nl of wel .com domeinnamen verkopen, zodat je jou bedrijf voor het internet kunt registeren en je een www-adres hebt waar potentiële bezoekers je kunnen vinden. Een domein is nog geen website, maar dat is wel de eerste stap. Doe goed onderzoek, zodat je straks niet in de problemen komt met de geregistreerde domeinnaam en wellicht geregistreerde bedrijfsnamen van derden.

Website hosting & server

De volgende stap zal zijn om een fysiek plekje op het internet te verwerven dat doe je normaliter door een stukje server te huren waar dan de broncode van je website draait. Later link je dan je domeinnaam met die server. Zodat, als jouw bezoeker de domeinnaam intypt in een browser, de bezoeker ook op de server terecht komt om jouw webshop te aanschouwen.

Op internet gaan zaken zeer snel, en dit is ook vaak waar het bij startende webshops spaak loopt. Men krijgt meer bestellingen dan verwacht, pakketten komen te laat aan, of niet op de juiste bestemming, en dan het gevolg zijn slechte recensies op social media. Het kost dan weer tijd om de goede naam weer op te bouwen. Dit is echte een fase waar zeker beginnende webshops helemaal vastlopen.

De website & online shop

In principe is een webshop niets anders dan een website met modules die voldoen om een online winkel mee te kunnen draaien. Denk dan aan klantenbestand, winkelmandje, de payment gateway voor het accepteren van online betalingen en diverse andere opties. Goede platforms die je daar voor kunt gebruiken zijn WordPress met de Woo-Commerce module, OpenCart en voor het zwaardere werk Magento.

Online e-commerce builders

Ook zijn er kant-en-klare platforms beschikbaar waar je direct je domeinnaam aan linkt, maar dan het gehele server traject overslaat. Dit kan handig zijn als je niet zo technisch bent en niet zoveel zelf wilt aanpassen in de computercode. Goede platforms zijn dan Shopify, Lightspeed en CCV Shop die allen diensten aanbieden met een vast maandbedrag. Al naar gelang je webshop groeit kan dan ook het pakket met je meegroeien.

Alle producten online

Nadat je al je producten online hebt staan en de webwinkel een mooi ontwerp heeft gekregen is het zaak om klanten te werven, en bezoekers te genereren voor je webshop. Om bezoekers het gevoel te geven in een echte winkel te zijn, zal elk artikel voorzien moeten zijn van een stukje goede en duidelijke tekst, en een aantal foto’s van het product dat je verkoopt. Hoe beter je product omschrijvingen, maten, informatie en goede foto’s hoe meer verkopen je zult krijgen. Vergis je niet, in het bovenstaande gaat veel werk schuil.

Social media & online adverteren

Als de webshop éénmaal klaar is om aan het publiek te tonen, is het tijd om te gaan nadenken over social media en online adverteren. De bekende social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram kunnen gebruikt worden, en wellicht zijn er speciale social kanalen die perfect aan sluiten bij jouw product. Online adverteren, lees betaald adverteren op het internet gebeurd in de meeste gevallen met Facebook Business en Google Adwords, via deze media kan men specifieke doelgroepen aanspreken, of op zoektermen bieden om zo beter gevonden te worden. Alles werkt, echter alles kost ook tijd en geld, en daar moeten zeker budgetten voor uitgetrokken worden. Soms is het beter om dit laatste uit te besteden aan een specialist, die je kan helpen bij dit traject van jouw onderneming.

De eerste bestellingen

Dan is het zo ver en de eerste bestellingen rollen binnen. Nu wordt het echt spannend, want nu moet er echt geleverd gaan worden. Pakketjes moeten uit het magazijn komen en ingepakt worden, klanten moeten op de hoogte gehouden worden van de Track & Trace code, labels moeten geprint worden, en iemand moet het pakket gaan aanbieden bij de vervoerder. Dit laatste lijkt de eindafsluiting van het hebben van een webshop, echter als de bestelling binnen is, dan komt eigenlijk de echte bulk van het werk. Wat te denken dat als je elke dag een pakje of drie verzendt, maar na een succesvolle campagne met Google Adwords, er plotseling 60 bestellingen (!) binnenkomen. Kunnen we dat dan aan, en kunnen we alle pakketten op tijd de deur uit krijgen.

Het loopt spaak

Op internet gaan zaken zeer snel, en dit is ook vaak waar het bij startende webshops spaak loopt. Men krijgt meer bestellingen dan verwacht, pakketten komen te laat aan, of niet op de juiste bestemming, en dan het gevolg zijn slechte recensies op social media. Het kost dan weer tijd om de goede naam weer op te bouwen. Dit is echte een fase waar zeker beginnende webshops helemaal vastlopen.

Webshop fulfilment is dé oplossing!

Webshop fulfilment is een oplossing voor grote en kleine webshops. Of je nu twee pakketjes per dag doet, of twee rolcontainers per uur, webshop fulfilment levert ongekende mogelijkheden.

Bij webshop fulfilment is het gehele proces nadat de bestelling binnenkomt, uitbesteedt aan een derde partij. Zij doen het magazijn, het order pikken, de inpak, de verzending, en zelfs de afhandeling van eventuele retourzendingen. Deze mogelijkheid bestaat echt, en geeft webshops de mogelijkheid om zich te richten op strakke inkoop, meer tijd voor marketing en het verkopen en aanbieden van de producten.

Vraag naar Send-Solution webshop fulfilment oplossingen. Samen kunnen wij ook jouw webshop naar een grotere productie en volumes helpen.