Of je nu bol.com bent of een webshop die pas net begonnen is, groeiproblemen en uitdagingen zijn er altijd. Vandaag zullen we eens kijken waar de meeste webshops mee kampen, en kijken of er wellicht gepaste oplossingen zijn.

Te snelle groei

Als beginnende of wat verder gevorderde webwinkel wordt er vanaf het begin gehoopt, en als het goed is gepland voor een oneindige groei. Echter, deze wens kan ook een van de grootste struikelblokken betekenen. Een snelle groei levert de bijpassende groeipijnen op. Te veel bestellingen, en te weinig passend personeel om ze te verwerken. Grote bestellingen, meer inkoop en te weinig magazijnruimte, zodat de opslag wellicht thuis of in een noodoplossing gedaan moet worden. Groeipijnen brengen altijd extra kosten met zich mee die ten laste gaan van de winst. Maar een nog grotere belasting zijn de klachtenafhandelingen, en we hadden al te weinig getraind personeel om de zaak op te vangen. Resultaat, dubbele verliezen.

Pakketten op tijd aanleveren, en positieve reviews

De druk van de grote webshops wordt steeds groter, daar zij wel het leverings- en bezorgtraject goed geregeld hebben. Klanten leren zelfs via TV campagnes dat de Bol’s en de CoolBlue’s binnen een dag leveren. Hoe kun je als kleine starter aan deze klantenwensen voldoen, en toch meespelen om de knikkers die er te verdelen zijn? Het tijdig leveren van bestellingen en pakketten is cruciaal, daar dit goede reviews oplevert. Goede reviews betekeken meer verkopen. De gemiddelde online shopper bekijkt zeker 4-5 reviews van een product voordat men overgaat tot aankoop. Ook leest men tegen elke 3 positieve reviews, zeker 1 negatieve review, als deze er al zou zijn. Dus negatieve reviews kunnen funest zijn, en klanten van hun aankoop doen afzien. Ook dit is een uitdaging voor alle webshops en levert vaak dagelijkse hoodbrekens op.

Zou het niet fijn zijn dat als je als webshop je alleen maar druk hoeft te maken over het inkopen van producten, het bijhouden van de online webwinkel en het productenbestand, de social media, de online marketing en verder de verkopen zien binnendruppelen. Maar wat dan met de fysieke verzendingen?

Webshop retourzendingen

En ja, dan zijn er zeker klanten die niet tevreden zijn, en de zaken retour zenden. Retourzendingen kunnen een webshop echt nekken als deze niet adequaat afgehandeld worden. Boze klanten leiden tot negatieve reacties op sociale media en andere kanalen, en genereren vaker nog meer retourzendingen van klanten die producten bestelden, en na het lezen van een negatieve recentie van iemand anders kritischer zijn, of zelfs het vertrouwen in de webshop geheel verliezen, met een retourzending als gevolg.

Het bovenstaande klinkt allemaal erg negatief, maar het is wel de realiteit waar een gemiddelde webshop mee te maken krijgt. Echter, er is licht aan het einde van de tunnel.

De oplossing – webshop fulfilment

Zou het niet fijn zijn dat als je als webshop je alleen maar druk hoeft te maken over het inkopen van producten, het bijhouden van de online webwinkel en het productenbestand, de social media, de online marketing, en verder de verkopen zien binnendruppelen. Maar wat dan met de fysieke verzendingen? Die besteden we uit aan een derde partij, die zich dienstbaar opstelt en alle onderhoud van het magazijn, het order pikken doet, zorgt dat de artikelen goed verpakt de deur uitgaan, zorgt dat er zelfs tot 11 uur in de avond bij PostNL wordt aangeleverd, en zelfs de retourzendingen goed verzorgd.

Bestaat zo een partij? Ja zeker, in Eindhoven zit Send-Solution die dit hele webshop fulfilment proces voor webshops vanuit het hele land verzorgd.

Bel ons vandaag voor een offerte.

Send-Solution klantenservice telefoonnummer 040 240 50 58